Oldal kiválasztása

Tiszta levegőt! – iskolai regisztráció

Készen állsz cselekedni a tiszta levegőért? Iskolába jársz, vagy van iskoláskorú gyereked? Akkor töltsd ki ezt a kérdőívet, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

A Greenpeace Magyarország Tiszta levegőt! kampányának célja, hogy azonnali lépéseket követeljen Budapest levegőjének megtisztítása érdekében a döntéshozóktól. A katasztrofális szintű légszennyezés különösen nagy veszélyt jelent a gyerekek egészségére. Ezért 2019 tavaszán fővárosi iskoláknál mértük a levegő nitrogén-dioxid tartalmát, hogy tisztább képet kapjunk a gyermekeinket fenyegető kockázatokról. A mérésekből sajnos az derült ki, hogy sok oktatási intézmény közelében jóval jelentősebb a légszennyezettség, mint a közeli, hivatalos mérőállomásokon.

Ezt a munkát szeretnénk most folytatni, ezért iskolák, szülői közösségek jelentkezését várjuk, akik szívesen csatlakoznának légszennyezettség-mérési munkánkhoz. A méréshez szükséges eszközöket és technikai tudást a Greenpeace Magyarország biztosítja! A jelentkezőktől mindössze annyit kérünk, hogy segítsenek megszervezni a mérést, és szálljanak be lelkesedéssel, jó tanácsokkal a tisztább levegőért folytatott küzdelembe.

Az iskolai regisztráció lezárult.