Adományozással kapcsolatos feltételek

A Greenpeace – mind nemzetközi szinten, mind Magyarországon – kizárólag magánemberek adományát fogadja el. Ez érvényes a „Csípem a méheket” nevű programjára is, méhecskék örökbefogadását csak magánemberektől várjuk – ez fontos alapelvünk, segít függetlenségünk megőrzésében.

Az adományozók elfogadják, hogy a méhecskék örökbefogadása jelképesen történik. A Greenpeace az akció során összegyűlt adományokból méhmenedékeket helyez ki, mintavételeket és laboratóriumi vizsgálatokat finanszíroz, valamint kampányol a méhek védelméért és az ökológiai gazdálkodás népszerűsítéséért.

Amennyiben bármilyen egyéb kérdése merül fel az adományozással kapcsolatban, kérjük, forduljon bizalommal a Greenpeace adományszervezési munkatársaihoz a címen.

Adatkezelés, adatvédelem

A csipemameheket.hu oldal használatával elfogadod a Greenpeace Magyarország adatkezelési tájékoztatóját és nyilatkozatát.

Felhasználási feltételek

A csipemameheket.hu oldal és tartalma a Greenpeace Magyarország tulajdona. Az itt megtalálható anyagok felhasználási feltételei megegyeznek a többi Greenpeace-oldal tartalmának felhasználási feltételeivel.

Ezek a feltételek a következők:

A Greenpeace kifejezetten ösztönzi anyagainak, elektronikus termékeinek/szolgáltatásainak – ideértve nevét és logóját – használatát és terjesztését. Azonban a felhasználás csak az alábbi szabályok és korlátozások betartása mellett történhet.

Általános feltételek

A greenpeace.org weboldalon szereplő anyagok személyes és oktatási célokra szabadon használhatóak. Ha képernyőképeket szeretne használni egy tankönyvhöz, vagy egy cikkünket szeretné megjelentetni közösségi hírlevélben, nem szükséges engedélyt kérnie, feltéve hogy elolvassa és betartja ezeket az alapvető szabályokat.

Kifejezetten tilos a Greenpeace anyagainak, nevének és/vagy logójának használata az alábbi esetekben:

 • személyes vagy vállalati nyereség elérése, kivéve külön engedéllyel (lásd lentebb);
 • pártpolitikai hirdetés vagy utalás arra, hogy a Greenpeace támogatna bármely, közhivatalra pályázó jelöltet;
 • utalás arra, hogy a Greenpeace jóváhagyna vagy támogatna bármely terméket vagy (szakpolitikai) anyagot, anélkül hogy ezt a Greenpeace valóban kifejezetten jóváhagyta volna;
 • utalás arra, hogy a Greenpeace jóváhagyna vagy kapcsolatban állna bármely olyan weboldallal, amely a Greenpeace kizárólagos belátása szerint illegális vagy kifogásolható természetű (ez magában foglalja az obszcén, erőszakos, intoleráns, másokat alaptalanul rossz hírbe hozó, valamint a szexuális jellegű tartalmakat);
 • hamisan olyan látszat keltése, hogy Ön a Greenpeace alkalmazottja, ügynöke, hivatalos szóvivője, vagy hogy Ön a Greenpeace számára gyűjt adományokat.

Hivatkozás a honlapunkra

Nagyon örülünk neki, ha linkeli oldalainkat, ezzel is terjesztve a környezet védelméért folytatott kampányaink hírét. Ehhez nem kell engedélyt kérni; még egy kis banner- és logógyűjteményt is készítettünk, amelyeket használhat. Szívesen látjuk mind a főoldalra, mind bármely ügyünkről szóló aloldalra mutató hivatkozásokat.

A Greenpeace logó

A „Greenpeace” név és logó a Stichting Greenpeace Council nemzetközileg bejegyzett védjegye. A védjegy használata az alábbi feltételek szerint lehetséges:

 • a használat kizárólag hivatkozási és nem kereskedelmi célra történhet;
 • a név és/vagy logó nem használható annak jelzésére – vagy olyan benyomás keltésére –, hogy a Greenpeace támogat, jóváhagy, szponzorál vagy kapcsolatban áll bármely termékkel, szolgáltatással vagy áruval, ami az Ön weboldalán elérhető;
 • a Greenpeace nevét és/vagy logóját tartalmazó bannereket csak a Greenpeace honlapjára mutató hivatkozás céljából szabad használni, és a hivatkozásnak mindig aktívnak kell lennie;
 • a név és/vagy logó nem kombinálható más grafikai elemekkel, továbbá semmilyen módon nem módosítható – ideértve a méretet, arányokat, betűtípust, dizájnt, elrendezést, valamint az elemek színét. A név és/vagy logó nem lehet animálva, effektezve, vagy bármilyen módon – akár elrendezését, akár megjelenését tekintve – eltorzítva;
 • a név és/vagy logó nem jelenhet meg hangsúlyosabban, mint az Ön weboldalának neve.

Amennyiben használja a logót, kérjük, tüntesse fel a „Trademark of Stichting Greenpeace Council” vagy „A Stichting Greenpeace Council védjegye” szöveget a kép „alt” címkéjeként, vagy látható módon helyezze el a szöveget az oldalon.

A védjegy a Greenpeace kizárólagos tulajdonában marad, és a felhasználással Ön kijelenti, hogy nem vitatja a Greenpeace tulajdonjogát, valamint semmilyen módon nem kísérli meg regisztráltatni a védjegyet.

Cikkek és szövegek

A Greenpeace által készített cikkek és szövegek személyes vagy oktatási célra szabadon használhatóak. Kérjük, tüntesse fel egy megjegyzésben a „Forrás: Greenpeace (http://www.greenpeace.org)” szöveget, és az átvett anyag tartalmazza a cikk vagy szöveg eredeti szerzőjét és szerzői jogi információit.

A harmadik személytől származó cikkek és szövegek a harmadik személy szellemi tulajdonát képezik, ezért ezek használatára az eredeti forrástól kell engedélyt kérni.

Képek

A képekre vonatkozó szerzői információkat a bélyegképre való kattintás után felugró, a teljes méretű képet tartalmazó ablakban láthatja.

 • A © Greenpeace vagy © Greenpeace/Fotós címkével ellátott képek a Greenpeace tulajdonában állnak, és az alábbi feltételekkel összhangban használhatóak.
 • A © Fotós/Greenpeace vagy © Fotós (ideértve ügynökségeket stb.) címkével ellátott képeket engedéllyel használjuk, ezek továbbközlése vagy felhasználása csak a feltüntetett eredeti forrás engedélyével lehetséges.

Minden, a Greenpeace tulajdonában álló és a weboldalunkon megjelenő kép szabadon másolható személyes vagy oktatási célokra, feltéve hogy a továbbközlés során a szerzői jogi információkat eredeti formában közzéteszik. Bármely más célra történő használathoz (például. személyes vagy vállalati haszon eléréséhez) külön engedély szükséges a Greenpeace nemzetközi fotó- és videótárától (elérhetőségi információk lentebb). A Greenpeace képeinek engedély nélküli kereskedelmi felhasználása szerzői és egyéb jogokat sérthet!

Az újságírók és ügynökségek számára a weboldalunkon közzétett, nyomdai minőségű (körülbelül 8 megabájt méretű) hírfotókat 14 napon belüli felhasználásra szánjuk. Archiválásuk és/vagy viszonteladásuk szigorúan tilos. A 14 nap letelte után, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk a következő címen:

Greenpeace Photo and Video Library
Greenpeace Licensing BV

Ottho Heldringstraat 5
1066 AZ Amsterdam
The Netherlands

Képtár elérhetőségei:
Phone: +31 (0)20 718 2113
Email:

Videó

A videók felhasználására a fenti anyagokéval megegyező feltételek vonatkoznak. Azonban kérjük, vegye figyelembe, hogy nem minden videó letölthető.

Videótár elérhetőségei:
Phone: +31 (0)20 718 2115
Email:

Fordítás http://www.greenpeace.org/international/en/Help/copyright2/ alapján